Jul 24, 2009, 10:53 AM

Баба Костенурка 

  Poetry » For kids
1959 0 11
Тръгна баба Костенурка
да си купи нова хурка.
Мека прежда да преде,
топло шалче да плете.
 
Бързо ходи към пазара,
нищо, че е вече стара.
А насреща ù Лисица
носи житце в паница.
 
Баба хитро заговаря,
плаче, охка и повтаря,
гърло много я боли,
житце с мед ще си вари.
 
Но изгубила парата
в тревата край реката,
не могла да купи мед,
само житце за късмет.
 
И сега какво ще прави
гърлото да си оправи.
Плаче хитрата Лисица,
пусна даже и сълзица.
 
А добрата Костенурка,
вместо да си купи хурка,
своята пара ù даде,
гърлото да си оправи.

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??