Цъфна бялото кокиче,
нежно хубаво момиче,
а до него минзухарче,
да му бъде то другарче.
Цъфна весел кукуряк,
ръст изправи тоз юнак,
до небесния синчец,
с крехък пролетен листец.
Вред земята се събуди,
даже Слънчо се зачуди
как съблякла е засмяна,
вече зимната премяна.
Бабо Марто, бързай, бързай,
сръчно мартеници връзвай,
че със песни и цветя
идва китна пролетта!
© Илонка Денчева All rights reserved.