Dec 4, 2012, 3:45 PM

Баба Зима прави курабийки 

  Poetry » For kids
4151 1 5

Баба Зима запретна ръкави
курабийки и сладки да прави.
И замеси в нощвите брашно,
мая, млечице и масло.
С точилка разточи, с яйце намаза,
на сърчица и звездички наряза.
Във фурна опече и като извади,
на всичките внуци по сладка раздаде.
Обаче на никой не му се хареса.
Баба Зима по главата се почеса:
- Ама че съм баба забравана!
В курабийките захар няма!
Но тя не губи време да се муси,
взе с пудра захар курабийките да ръси.
И ръси бабата час-два,
докато всичко побеля.
Дръвчета, къщи, планини -
глазура захарна покри.

И когато завали декември сняг,
знайте, баба Зима пече сладки пак.

 

03.12.2012г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??