Jan 3, 2014, 10:17 AM

Бал с маски 

  Poetry
851 0 4

Животът ни устройва с маски бал,

от този дето по веднъж се прави.

Попаднеш ли, обгръща те с воал

и щеш - не щеш, оставаш там до края.

Надяваш маската и ставаш друг -

безличен, арогантен, саркастичен.

Запазиш ли човешкото - и в миг

оставаш си сред другите различен.

Заплащаш данък проявена доброта.

Закичват ти с ръждив пирон ревера.

Останалите - маски без душа,

издават ти присъда лековерна.

Не ме вълнува кой какво избрал е,

аз данък плащам си навреме,

душата ми до днес остана цяла,

пироните си остри нося в нея.

 

© Валентина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??