Jan 10, 2012, 3:16 PM

Баща ми... 

  Poetry » Phylosophy
515 0 3

Баща ми ме покани на небесната трапеза,

макар да няма там за мене стол.

Дари ми райска ябълка -

като луна жълтее -

посрещане наместо хляб и сол.

Наблизо майка с някого хортуваше,

съзрях за миг във скута ù дете -

гальовно го навикваше -

лудувало

и го целуваше по бялото челце.

Във млечния сумрак картината изтлява -

било ли е, или пък предстои.

От слънчевия лъч

до срещата в безкрая

една въздишка само ни дели.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??