Jan 23, 2015, 8:11 AM  

Бащин дом 

  Poetry
584 0 1

                              Далеч остана ти, мой бащин дом,

                              но аз те чувствам в своя бързащ ден;

                              - във бащината сила в мен стаена

                              и в погледа си мамин устремен.

 

                              И ако някога по пътя се подхлъзна;

                              - аз зная силата ще ме крепи,

                              а любовта на мама ще ме топли,

                              през всички мои мразовити дни.

 

                              Далеч остана ти, мой бащин дом,

                              но аз под твоята стреха се крия

                              и страх ме е безценната ти власт,

                              ръка завистна в мен да не изтрие.

© Тонка Янакиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Бащиният дом, когато го оставим зад гърба си се превръща в светиня.
    Поздравявам те за тази изживяна и истинска творба!
    Желая ти хубава вечер и лека нощ!
Random works
: ??:??