Nov 27, 2021, 6:56 PM

Беден просяк 

  Poetry » Love
228 0 0

По улиците на студения цимент,

една ръка протягаше за помощ,

с дълги нокти почернели и умираща от глад

-една ръка на беден просяк.

 

Суха, стара и прегърбена старица,

в дрипи изподрано сиви,

с надежда в погледа си сляп погледна

и чакаше някой да я види.

 

Дълго чаках тебе аз,

за твоята любов ръце протягах,

молех се и само просяк станах,

измамена с най-чистата ми обич!

© Ана Раунд-Дев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??