Jun 20, 2024, 10:19 AM

Белег 

  Poetry » Other
131 0 0

Раните дълбоки оставят следи.

Белези прорязват цялото ни тяло.
За да ни напомнят минали беди,
краища жестоки и всяко начало.


Белезите нявга силно ни грозят
и ги крием често с бради и бретони.
Жалко, но уроци дава този свят
даже и с вида на стълбове бетонни.


Белегът внушава дух и красота,
малко героизъм в битовите драми.
Те са ни в живота като грамота,
щитове, които пазят от измами


Белезите имат свои имена.
Кармата ни много белези орисва.
Те са ни пътеки в трудни времена,
Тялото е книга, белегът е смисъл.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??