Внезапно се събудих и разбрах, че не беше сън това.
Гълъбът стоеше в стаята до мен.
Бял гълъб, който снощи долетя с радостната вест,
че мойто слънце има повод да празнува.
Честит празник, мила моя,
нека твоята закрилница Света Елена да пази твоята душа,
за да бъдеш ти най-щастлива, най-желаната в този свят жена.
Искам да ти кажа нещо, мила.
Ти си толкова добра, толкова красива,
ти заслужаваш да бъдеш най-обичаната жена на този свят.
Пожелавам ти на този ден да откриеш любовта на своето сърце.
Привързах писъмцето на крака на гълъба, на белия гълъб,
отворих капандурата на стаята и той отлетя към една жена,
която ще остане за мен най-желаната от всички на света.
© Наско кирилов All rights reserved.