Белият мрак
Белият мрак по лицата ни
рисува смразяващи сенки,
демонични и зловещи гримаси...
Злоба, ненавист, омраза –
оставят следи като по платно,
извайват човешкия ни лик...
Но защо трябва да сме такива?!
Прикриваме мрачната си същност
под бялото було на невинността...
Забравяме истината, лъжем –
себе си, околните, света...
Кому е нужна подобна лъжа?!
Белият мрак по душите ни
прогонва любовта,
убива приятелството...
Остава само празнота,
болезнена, зловеща самота,
която се просмуква във всичко...
Белият мрак обгръща сърцата ни,
с парещ лед ни оковава,
божествената ни същност осквернява...
Вече сме продадени демони,
откупени от нас самите,
за да робуваме сами на себе си...
Да трупаме мрак – товар,
който остава с нас до гроб...
Присъда, която пудрим с белота,
с изкуствена, театрална доброта...
Белият мрак – наркотик,
който ни убива с усмивка –
презрителна, лицемерна и зла...
А и ние се усмихваме – излъгани...
С лесната печалба, подарък от Злото,
мислим, че ще бъдем щастливи...
Краткотрайна е Илюзията,
но душите ни вечно ще останат опетнени...
с мрак, пропити с мрак...
Белият мрaк ни обсебва – неусетно...
като миг... Пази се!...
Я се опомни!!!
Дай малко светлина на света!
Не посягай с мръсна, злобна ръка,
не докосвай така мечтите...
ще ги опетниш...
Не ти е нужен мрак...
Само трябва да си добър...
© Яница Христова All rights reserved.