Jun 19, 2018, 12:27 AM

Без инициали 

  Poetry » Other
593 2 4

Без инициали

 

Цветенца нежни, скършени в тревата,

в зората на бездруго краткия си път, 

заклещени в капана на водата,

сбогуваха се тихо с летен дъжд...

Заплаваха в реки, освирепели

в следите на града, обезличен

сред опаковки празни, без инициали

във оловно, посивял порой.

И в поток от плашещо фалшиви хора

страхът издигаше се безпределно,

в борба за правото си изначално,

че дошли са тука просто да живеят...

 

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??