В тишината на нощта
аз исках да заплача,
но в пресъхалите езера,
нямаше дори и капка...
Поглъщах удари без глас,
кръвта течеше в нозете,
но не усещах нищо аз -
изсъхнало от мъка цвете...
Лицето вече посинено -
потънало в болка и тъга,
от ударите окървавено -
не спира да кълне грешната душа...
А ти удряш... Нищо не те спира -
ни болка, нито кръв...
Последен удар... и всичко се нарежда -
до тебе пада безжизненият труп...
© Росица Иванова All rights reserved.