Nov 16, 2021, 8:48 PM

Бездомно време 

  Poetry
491 4 17

А времето тече като река,
на суша и на студ не се поддава.
Заклещена в часовника стрелка,
не се обръща никога наляво.
И никога не мисли за обрат.
Навярно няма нищо зад гърба си.
И уж е само време, а болят
секундите, треперещи под пулса.

Понякога звукът им, сякаш меч

разбива тишината на парчета,

пък уж е само време и тече,

но то навярно иска да е вечност.

На някого е може би слуга,

в нозете му се свлича,

моли, 

стене.

Бездомно време, пълно със тъга

защо не спреш за мъничко до мене?

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??