Смущава ли те моето присъствие?
Моля, не бъди тъй притеснен.
От мене ще струи безчувствие
и изходът за двама ни ще бъде улеснен.
Ни думичка не ще пророним.
Няма да ти кажа "Остани!".
Само с погледи ще си говорим
и времето за нас ще мълчи.
Диханията ще нарушават туй мълчание,
твоето- леко, равномерно, моето- често и туптящо.
Преди началото ти сложи окончание,
липсват очаквания за нещо "блестящо".
Устните ми няма да намерят твоите,
нито пръсти ще заровя в косите ти.
Аз рядко печеля в двубоите
и все го отнася сърцето ми.
С хладната любезност на раздяла,
отричайки това, което беше, щеше, можеше да е сега,
тръгваме пак- аз- тъгата овладяла,
поне кажи, справям ли се с ролята?!
Моля, оценете!
© Марина Минчева All rights reserved.