Mar 7, 2019, 10:34 AM  

"Безстойностно" 

  Poetry
242 0 3

Така сме устроени – търсим стойност*,

какво е туй, кажете ми, кажете!?

А може би за всеки е различно,

зависи от мерилото в ръцете.

Не, всъщност всяко нещо има стойност,

едно – висока, друго – смешно ниска.

Къде във тази скала е – Достойнство,

къде е Истината, ами Рискът?

Почтеност – съществуваше такова

понятие, не знам дали го има!

Късметът – щом намерил си подкова,

Любов – жадувана, необяснима.

А Хитрост, Възпитание, Учтивост –

със колко точки ли са във графата?

Пари, Предмети, хм. Непримиримост –

към пошлостите грозни на съдбата?

Е, има друга дума, като стойност,

мерило точно тя е за нещата.

Какво ще кажете за – себестойност.

Делата... от сърцето и душата!

 

* в см. – значимост

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви, Ена, Дари! Да бе - Непримиримост, що съм го обръкал? Поздрави от мен
  • Аз казвам Да!
    Поправи си Непримиримост, изпуснал си няколко букви
  • Брррр...
    Като изстреляно от упор!
    Дааммм, понякога (а днес все по-често) препускаме по житейския си път, без да усетим, че губим безвъзвратно нашата себестойност...
    Браво за стиха и позицията!!!
Random works
: ??:??