Mar 25, 2012, 3:30 PM

Безсъница 

  Poetry » Love
767 0 21

Докоснах  днес мечтите си безсънни

и в сянката на слънчевия сплит,

гръдта ми  с твоя образ се изпълни –

усетих, че си истина,  не мит...

 

Очите ти – горяха ме отвътре,

два въглена,  разпалващи нощта,

и изгревът на топлото ми  утро,

искрите  необятна светлина...

 

Ръцете ти – две онемели птици,

 в душата ми разпериха  крила

и  долетях  до  твоята - Зорница -

Вечерница  в небето на греха...

 

Косите ти – вълни от вдъхновение,

написаха на устните ми стих

и с нежния прибой от откровения

ме хвърлиха на бряг така щастлив...

 

Нозете ти – две мачти на галера,

платна  издуха  в бурното  море,

пътувах  с  теб и исках да намеря

един живот от други светове...

 

 

 

 

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??