Jul 25, 2018, 12:47 AM

Безвъзвратно 

  Poetry » Other
512 3 2

Безвъзвратно 

 

Ще заздравеят всички рани,

ще се стопи и белегът суров

след дълги и отекващи години -

събуждаш се, но безвъзвратно нова!

Следите в пясъка, отдавна избледнели,

изтлели както съчки в угарта 

в душата ти - разбъркани табели

към спомените сочещи от младостта!

Дори да помниш нещо -

то е чуждо

изгубен пясък във река,

макар в душата да е тъжно

тя пак протяга ти ръка. 

Тя - твоята забравена икона,

твоят образ, чист, неопетнен,

тя вечно ще остане глупава и млада ...

А ти нивга..., нивга вече заблудена!

 

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??