Пътища безпътни,
думи безсмислени,
чувства неизказани,
терзания смутни,
любови изгубени,
от рани белязани...
Мечти немечтани,
желания нежелани,
без вина виновни,
истини погребани
в гробовни тайни,
пропуснати изгреви,
залези неизстрадани,
нощи безпаметни,
в пороци омайни,
непорочни удавени...
Обременени души.
пресъхнали очи,
не, не спираш,
продължаваш,
кървиш, но вървиш,
болиш, но вървиш,
без глас оставаш,
но с вик крещиш,
пълзиш, но летиш
с прекършени крила
и ожулени колена,
но със зрънце надежда,
избуяло под планина
от болка и тъга!
Пътища безпътни,
нощи безпаметни...
Завинаги зачертани!
Стъпки с послания -
нова пътека чертаят,
прероден живот -
нови краски,
нови очертания!
© П Антонова All rights reserved.
Валяк, благодаря ти!