Apr 30, 2019, 12:21 PM

Бих се изтрил... 

  Poetry » Love
585 5 4

Кажи ми, как да напиша стих, 

в който не си тръгвам от теб? 

Само по листите не стоя тих, 

иначе мълчаливо слушам сърцето. 

Как да обърна гръб на съдбата, 

дето един път в живота усмихна ме? 

Ех, ако знаех, че ме изплака, 

бих се изтрил от теб завинаги!.. 

Аз не искам дъжда в очите ти, 

нито пожарите във душата. 

Пепелта - е от мъка, измислена. 

Думите - да ги носи вятъра... 

И за тебе ще спра да пиша. 

Щеш - не щеш, ще си спомняш понякога. 

Разбереш ли, че спрял съм да дишам - 

все за хубаво си 

дочакала... 

 

Стихопат.

(DannyDiester)

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силен и тъжен стих! За съжаление няма такава гумичка...
  • Бих се изтрил..., от думи измолени.
    Други мълчат. Ненаписани.
    Удрят на камък с болки оголени,
    уж за лекарство предписани...
  • Явно много ти е било тежко, когато си писал тези редове...Искрена болка живее в тях!
  • замени думичката "тръгвам" с "идвам"!
Random works
: ??:??