Ах, как сте ми омръзнали, мъже!
Дотам сте ми омръзнали, дотам,
че ви пека на бавен огън! /Билкарката/.
Началникът ми кàза:
- Ще откàча!
Получих от министъра задача:
до девет дена да установим
защо момците чезнат като дим!
От утре в нелегалност заминаваш
и само със това се занимаваш!
Не мога нищо друго да ти дам
освен карт бланш – решавай всичко сам!
А аз при гаджето си се отбих.
Шест пъти тялото му покорих,
дорде не каза:
- Хайде, стига вече!
Да има малко и за утре вечер!
- От утре в нелегалност заминавам
и няма как при теб да наминавам!
Тук гаджето ми в миг се разяри:
- Сега с коя пак ми изневери?
Във фурната “Неверния любим”
ще те закарам! Да изчезнеш като дим!
- Какво изтърси? Я се изкажи!
Какви са тия глупости! Лъжи?
- То седмици в пространството витае.
Май само вашто МеВеРе не знае ...
А аз, захапя ли веднъж следата,
не я оставям – тръгвам по браздата...
Какво във крайна сметка се оказа:
че някаква Билкарка от Каварна,
самата жертва на любов невярна,
любимите си до един изпекла!
Но с тях не спряла, ами се зарекла
че таз невярна сган ще изсече!
Неверен ли е – всеки ще пече!
И Земледелец там замесен бил –
земя за фурната ѝ отчуждил.
А също Горски – той пък за това,
че ѝ снабдявал фурната с дърва.
А Катя, Есперанса, най-накрая,
им е изготвяла паспортите за рая!
Тез четиримата ще бъдат подсъдими.
А също и девойки – две дузини,
отвеждали неверните любими -
Билкарката с треви да ги опие,
преди във фурната да ги затрие!
Дали ще ги осъдят - аз не зная.
И, да си кажа, малко ме касае.
Аз при любимата си се завърнах,
с признателност и обич я прегърнах,
и вече втора вечер не преставам,
на ласките ѝ да се наслаждавам!
22.06.2007.
© Ангел Чортов All rights reserved.