Oct 22, 2021, 7:11 AM

Било ли е изобщо?! 

  Poetry » Phylosophy, Strict forms
454 1 6

Било ли е изобщо?!

 

В живота, друже, няма: „Проба. Проба…“,

едва поемеш дъх и лягаш в гроба,

 

едва усмихнеш се едвам-едвам

и смръзва в ужас всеки мускул, друже,

и мигом ставаш толкова ненужен –

като езически запуснат храм,

 

и сякаш те е нямало изобщо

сред сънното бълнуване всеобщо,

и сякаш никога не си ти бил

човешко същество със собствен стил,

 

с душа и с разум, с чувства съкровени,

с безброй химерни планове-мечти,

с вековна кръв в пулсиращите вени,

в която древно минало ехти…

 

21.10.2021, 23:02

© Бòгумѝл Шàар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??