Общи мечти - илюзии без край...
Нечовешки боли да осъзнаеш -
животът не е рай.
Борба е той и в него няма място
за нежни чувства и мили очи.
Тук всеки се бори, а съвестта мълчи!
Каква ще е цената? - никой не следи.
Нож във другия забиваш.
Безценна е победата - тя е важната, нали?
Какво от туй, че някой
в тъмното скърби? - той е глупав щом не се е сетил-
Битката се води до сълзи!
За да оцелееш в таз борба, егоист бъди.
Животът е кратък,
не го пилей в дела добри,
че тях всеки забравя
и вратата в лицето ти затваря.
© Красимира Неделчева All rights reserved.