Едни ще заменим с други
Други нас ще заменят
Какво че ще сме груби
Нещата трябва някак да вървят
Уж мирно е а битки водим
Не спираме и всичко е война
Уж по земята заедно ходим
Убиваме с омраза без тъга
Думите изстрелваме като куршуми
Радваме се ако някой покосят
Куршумите обидни думи
Душите ни от тях кървят
Приятелите сменяме въртим
Без да трепнеме дори
Питам се като се уморим
Дали тогава няма да боли
Дали спокойно пак ще спим
В безгрижни и спокойни дни
Живота си на колко ще делим
Ще търсим ли едни очи
Водим битки в мирно време
Доброто вътре в нас си дреме
© Любомир Деничин All rights reserved.
п.п.: Битките "в мирно време" са най-опустошителни!