Jan 8, 2009, 8:29 PM

Биулигурично 4тири 

  Poetry » Humour
500 0 3
Биулигурично 4тири

(10 гудини по-късну)

Къркаф аз нъбожну вину,
уш чарвену, а пъ черну,
гачи ли кът няму кину,
амъ някак си мудерну!

Кръчмътъ ни беши скъпа
и крачмара - аматйьор,
ама ази яко дръпаф,
кат трефазнийот матор!

Срет клеентити заспали
зех да съ нареждам йаз
и зъ ментейтъ вав бокали
да си прая кротку пас!

Доди Тати да ма вика,
ама кьоркютук пейян,
закупан къту мотика,
чуф Гу кът прес укиян!

А крачмаркатъ ма спъна,
щот крачмара ни можа
йи нагувори 5-6 пъна,
да скройът идна лажа!

Мого сам катуркал маси
и клейентити смоштавал,
чупял сам йе пълне каси
и праввосаддийе раздаал!

Сметка няало ут мени -
без пара версия няма,
клейентити биле платени,
а аз сам бил с оста гуляма!

Казаа чи сам нифелян,
докат те съ обръзсцови,
па йи бил сам си йи селян,
сас псехясале подковви!

И така ма изфарлиа,
Тати доди да ма земи
и ма яку очарниа,
сас крачмарске анътеми!

Тати три гудини чака
и накрайя изтризняф,
па показъ мйи батака,
задт карчмарскийя тезгяф...

13. 12. 2008 г.
Прага

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Учирнйен , ънатимосан,
    ич ни им бади ядосън,
    слйедущийят път кат пийш,
    шапкити ши им затрийш!

    Поздрав!
  • И така ма изфарлиа,
    Тати доди да ма земи
    и ма яку очарниа,
    сас крачмарске анътеми!

    крачмарске анътеми! !!!! смех

    не мога да чета такива стихове ... напрягам се много ...
    ама да ти кажа за да попадна на този куплет си заслужаваше
  • поздрав
Random works
: ??:??