Apr 18, 2014, 8:19 PM

Благодарност за мълчанието 

  Poetry » Other
421 0 6

впрочем
изведнъж ми се отщя
пред теб
да разказвам
за нещастно детство

 

чувствах
много близост
в тишината
и прегръдката усетих

 

не 70 процента
100
доближил си се
до същността ми

 

и не бе необходимо
в брой
калкулиране на слабостта ми

 

изведнъж разбрах
че ми прости
без жал
този дълъг път
вървян без тебе

 

синини
въргаляния в кал
подли удари
не само
във подребрието

 

само грешник като мен би спрял
с точен жест
устата да не хули

 

и очите
да не завалят
и гласът ми подло
претъркулен

да не ме предава

точно ти
древен грешник
също като мене

 

в тишината ми омеси хляб
и ме приюти
на масата
с вечеря

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??