Mar 11, 2011, 8:32 PM

Благодарска балада за Роси 

  Poetry » Other
1033 0 11

Струва ми се, единственият що-годе достоен отговор на http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=244358.


На щраус пъстрото перо
и песните на Тино Роси,
и приказките на Перо,
и всички скъпи папироси
и разните богини боси,
и всички дъхави ресѝ*

са прах пред кефа, който носи
едно римувано
мерси”.

От него няма по-добро:
магьосниците дългоноси
ценят го, сякаш е сребро,
а с тях и храбрите матроси.
Сънуват го и ексимоси,
и дамите от Потосѝ**,
жадуват всички албиноси
едно римувано мерси”.

За него тропат с хъс хоро
и самодиви русокоси,
безсрамно голейки бедро,
роботките въртят пък òси.
За него блеят мериноси;
за него носят мед осѝ,
но с рими кой ли днес си проси
едно римувано мерси”?

Ти, принце, момък с потекло си,
затуй недей ми се муси:
дарявам не на теб – на Роси! –
едно римувано мерси”!

 

---------------------------------------------

* Цветовете на лозите, леските, орехите и др.

** Град в Боливия, известен със сребърните си мини.

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??