Aug 2, 2013, 9:56 PM

Благодатният четвъртък 

  Poetry » Civilian
688 0 4

Благодатният четвъртък

 

... шестодневът свърши като сериал в неделя.

Следва  - нашето стълпотворение.

Идем си при тебе, отче, с буса в шест, последния,

но преди честта – къщата си ще разтребя

и с Адама нивата до край да овършеем.

Ще повайкаме над пелените на живота,

вечер – ще омесваме тесто с мечти и пот,

в сънни  коловози ще вървим подир апостоли,

с дявола ще разделим имот и плод.

Двете риби с хлябовете са история,

а Симон закърпва мрежи и Йоан е стар.

От кирпич са тухлите, които вдигам горе,

но я имам „верата” и  любовта  бетон.

 

Прът да сложи някой в колелата,

гола да квичи на пясъка душата ти –

Qwo vadis, ombre ? Земята е кълбо и ти вървиш нататък!

Щом има съмнало, ще има златен запад.

Умирам трудно в адовия делник,

но слушам ритъма на всички звуци на света,

земята е кълбо през май, а аз съм редник

и няма бог и господар до новия септември.

„Всичко писано от философи, поети

- ще се сбъдне!

Земята ще бъде рай!” Тревогата е пъпна връв

и тя ни храни със поета. Аз съм от твоите, рави,

и от смъртта не се отказвам – до последно...

 

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересно и различно стихотворение! Благодаря за споделянето!
  • Благодаря ви. Вашите оценки са значещи за мен...Успехи и радости!
  • Оригинална,интелигентна поезия!Напомня ми "Последното изкушение" на Казандзакис,въпреки че е проза.Хубава събота ти желая,Злати!
  • Респектираща творба - земна,небесна,философска,изтъкана от вяра...
Random works
: ??:??