Jul 5, 2011, 6:12 PM

Благоверен 

  Poetry » Other
431 0 1

 

 

Светилото окото – душата в светлина,

не се грижи за нея и храната

в житници ли птиците събират?

Не си ли ти по-ценен от това?

Е, хайде, придай на ръста си височина,

познай, че Бог е Благоверен

и славата простира я нашир и длъж,

за Неговата длан се дръж.

Недей като езичниците нуждата да търсиш,

но Божието Царство, правдата Му потърси!

Благоверния и тебе оправда

Дух Светий в сърцето ти да свети,

та в стаичката тихо да шептиш,

на Благоверния в молитва да трептиш.

 

(по Евангелието на Матей 6:22-33)

© Jana Light All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??