Jun 21, 2008, 7:52 PM

Блудница 

  Poetry
1135 0 6

        Блудница

 

 

 

Ето, че блудницата се завърна.

Прибра се тя отново у дома.

Раздърпана, презряна, грешна,

приседна тихо и заспа.

 

 

Дълго време нямаше я вкъщи -

бях я прокудила отдавна, с есента.

А тя оставала бе дълги дни и нощи,

неискана във други домове, сърца.

 

 

Уплашена от нейното завръщане

потърсих покрив в твоите слова,

дом да намеря, исках, във очите ти -

те да бъдат и  моята синева.

 

 

Но блудницата бързо се разбуди.

Ти каза ми: "Сега не си сама!"

Не се обърна даже и за сбогом,

когато тръгна си на сутринта.

 

 

Сега сме с блудницата в тишината.

Сами. Тя ме гледа топло, но с тъга.

Усмихвам й се с болка във душата

и казвам: "Добре дошла отново, самота!"

 

© Яна Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??