Sep 20, 2011, 12:06 AM

Блус с коприва 

  Poetry » Love
620 0 4

Блус с коприва

Танцуваме с теб върху паднали есенни листи.
Просяк е мраморът пред килима на старите церове.
Синя магия си ти! На Душата най- бистрото!
Скри се нейде в шубрака моето селско безверие.

Бавни стъпки. В унисон се преплитат телата.
Светят в твойте очи щастливи звездици.
Умът ми мълчи и следи Красотата...
Нестинарска жарава гори във зениците.

Две сърца. Един блус. Докосване нежно.
Месецът за нас на небето пали звезди.
Ако те пусна... Ако те пусна, падне ли Снежното,
знам, че твоята дива коприва душата ми ще гори...

Не ща да си тръгвам... Сам... Към Последната Гара...
Искам да нося в сърцето твойте очи!
Искам душата ти, косите ти ниагарени,
та когато Господ здрависам, и Той да се просълзи...

- - -

Диана Експрес - Танцувам блус

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??