Oct 11, 2015, 1:05 PM

Бог защо ни праща този дъжд 

  Poetry » Civilian
501 0 3
Ден и нощ вали, вали, вали...
В клоните, в листата, шумолѝ...

Влагата земята не побира,
и отвсякъде вода извира,
а дъждът вали, вали - не спира!

Слушах и ми светна изведнъж -
бог защо ни праща този дъжд:
праща го срама ни да измие,
че сме раболепно племе ние.

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??