Божи дар
Сърцето плакало ли е за нежност?
Душата ти потръпвала ли е за радост?
Протягала ли си ръце след
отминалата младост?
Усетила ли си в гърдите пролетната свежест?
Тогава , значи, си живяла
и от твоята любов е разцъфтяла
всяка вейчица на пролет бяла.
И в песента си Божи дар
със радост си държала.
© Йонка Янкова All rights reserved.