Dec 13, 2009, 11:54 PM

Божият син - участие в Трети Коледен Творчески Фестивал 

  Poetry » Other
810 0 25
Святата нощ 
избродира в сърцето  
приказна, нежна, 
златна звезда,
тиара закичи
с любов в косите...
 
Божият Син 
се роди  във нощта!

В слама положена
дървена люлка-
с майка Мария 
и татко Йосиф,
Той се превърна 
в история жива...

Сам към Голгота 
по пътя трънлив -

заради хората - 
слабите - братята,
предали без милост 
Учителя свой, 
поел на плещù 
тежестта на разплатата -

с Обич в сърцето
и рани безброй!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??