Няма умора,
болката-пиявица скрита,
в зората и залеза
удобно укрита.
Почуква, дълбае.
Няма дом и нехае.
Не стихва.
Дори се усмихва.
Ден и нощ се повтаря
и вратата затваря,
следите изтрива.
Пари, като коприва!
Още е жива!
С кръв се налива -
моята и твоята,
в земята попива.
И пак не ѝ стига!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.
Поздравление!