Болница
Сграда, в която привидно
те преглеждат безобидно,
ала нявга за колит
режат там апендицит,
щот’ хирургът е един,
а пък той обича джин
или още от колежа
в занаята е невежа.
След подобен касаплък
често става сакатлък
и възможно е дори
да не видиш веч зори.
© Марин Цанков All rights reserved.