Nov 15, 2006, 12:41 PM

Болно време? 

  Poetry
585 0 5
Свободата е като въже.
И пъпна връв е.
Дърпаш, докато увиснеш -
с обесено лице...




Болно време! Болно семе!
Босякът псува. Плюе на ръцете.
Юмруците в джобове крие.
Беднякът мръзне. По спирки дреме.
А кучето в гърдите вие.
Голтакът бачка, за да оцелее.
За да не се събуди пие.
Болно семе? Болно време?
Работникът не мисли, кога ще се живее.
Той няма време, за да мисли -
бърза, с надежда да успее.
Не вярва в себе си - на други никак!
Работникът е единак
и мисли само как да оцелее!
Болно време! Болно семе!
Босякът псува. Плюе на ръцете...
... и оцелява някак... но до време.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??