Apr 2, 2016, 12:37 PM  

Боне без Пинче 

  Poetry
420 0 2

На Павлина Йосева – Пинче

 

Какво е туй Боне без Пинче,
отпред – без нейната кола?
В Испания, а пък на инч е
до нас, със късичка пола.

 

С очи, усмихнати и тъжни,
с естествения си балкон,
на всички ни тя тук е нужна,
на всяка сбирка и салон.

 

Поезията както пише,
ритмично тъй полюшва ханш.
Тя е родена за обичане,
залог за всеки следващ транш.

 

Лотария е печеливша
за вдъхновения поет.
Сам Господ я закриля свише
от дявола с рога напред.

 

И виждаме я: рецитира,
вглъбена, с галещия алт,
и след съзвездието Лира
лети по нощния асфалт.

 

Да вдигнем тост, Бонейци наши,
с червени от изпитото очи,
за Пинче – гост, до дъно чаши!
И „Баба Мара” да звучи.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??