Oct 26, 2023, 11:05 AM

Борба за власт 

  Poetry » Parody
208 2 2

От тъпомислие получих просветление,
но то какво бе, тъй и не разбрах...
Оставих мозъка си в една морга за лечение
и гадже-пациентка там хванах.

Направих после тест за интелект,
оказа се с изкуствен, че съм бил...
Съдбата корумпирах с невалиден чек
и станах й любимият дебил.

Осигурил си бъдеще безаварийно
и вечност със размер на дамска чанта,
се включих във реалити интимно,
където с други меря си таланта.

А журито безполово и толерантно
отсява кандидатите чрез гилотина,
но пък безмозъчно е много вероятно
дори и без глава напред да мина...

На победителя наградата е в парламента
да продължи като човек да се надгражда,
но вече го открих призванието си сто процента -
Замести мозъка ми за пари и власт зла жажда...

Така, че моля, подкрепете есеместно
в лицето мое, своето страдание!
Изберете ли ме, останалото е известно,
и ви харесва, съдейки от овчото мълчание.

С това завършвам своята автобиография
така приличаща си с тези, на избраните...
Гласувайте! Аз съм бъдещето на България,
в "Борба за власт", най-новото и хитово реалити.

25.10.2023./26.10.2023.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??