Jul 20, 2016, 1:02 PM

...Братско приятелство... 

  Poetry » Phylosophy, Other
411 0 2

...Братско приятелство...

(Посветено)

 

 

Понякога в живота откриваш

онова специално приятелство

понякога то открива теб:

и щом влезе в живота ти

променя го напълно...

 

Това приятелство, което те кара

да се смееш постоянно;

и да повярваш, че в света

има наистина добри неща.

Това приятелство, което те убеждава,

че вратата на свободата е тук пред теб,

а ти просто трябва да я отвориш...

 

Това е една вечна дружба...,

която ще ти повдигне духа,

когато се чувстваш тъжен...

Когато светът ти изглежда тъмен и празен,

и ще направи, така че тъмнината и празнината

да се изпълнят със смисъл и светлина...

 

Това братско приятелство ти помага

в най - трудните, тъжни моменти,

във всяко твое объркване.

Но най -вече с теб е безусловно,

когато изпитваш щастие...

 

И ако се запътиш нанякъде

и не знаеш накъде

или пък не искаш да говориш,

то смело и вечно ще те следва...

 

Ако загубиш посоката и пътя си,

то ще те направлява радостта да търсиш,

ще те отведе за ръка,

ще ти даде крилата си, за да полетиш

и ще ти покаже, че всичко ще бъде наред...

 

Ако намериш такова приятелство

ще се чувстваш щастлив и изпълнен с радост

защото няма за какво да се притесняваш.

Вече имаш приятел за цял живот,

Едно братско приятелство, която няма край...

 

Аз те имам и съм благодарна,

защото когато те погледна в очите

и в душата, разбирам всичко в света

много по -  добре, слънцето ме заслепява

и проглеждам отвъд нещата...

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От сърце благодаря!
  • Красива творба и красиво посвещение! Така е, когато имаме такъв приятел...понякога всичко е различно през нашия поглед...
Random works
: ??:??