Nov 1, 2022, 9:53 PM

Будители 

  Poetry » Other
327 0 0

Будители - изконна дума за просвещение..

За човеците, учещи на будност всички.

На това да няма помежду ни разделение

и всеки с всекиму да води битки.

 

Будителят е символ на човечност,

на самосъзнание, на истинност и на борба...

На дух, на памет и сърцатост...

на ценности, отдаденост и доброта..

 

Учи ни будителю на вяра,

учи ни на мъдрост и история.

Учи ни да правим всичко с мяра,

за да живеем достойно, а не във ирония.

 

Дали във този ден ний склонни сме на помирение?..

Да учим се, да помним и четем.

Да даваме и получаваме духовното смирение

и нови знания да съберем..

 

Дали днес имаме ний от това потребност

или над нас надвиснала е тегоба?

Да, имаме, но трябва доза смелост

да будим се и да не сме в слепота.

© Силвия Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??