БУНИЩЕ
Виждам ги да ровят в боклука,
вместо да орат нива за сполука…
Мечтаят си весден за дни юнашки
в компания на силиконки с прашки…
Затуй играят ТОТО, БИНГО и ЛОТАРИЯ
в “модерна”, сенчеста България…
Мераклийски загорели воайори,
разделени в касти – по отбори,
а ВИП-ът се пъчи, ежи се и фука,
дорде плебеят рови по боклука…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.