Посветено.
Бурен
Животе, няма да се дам тъй лесно,
дори и да ме хващаш ти на тясно често,
ще свикнем с теб да се понасяме напук,
макар и без финес да ми посочваш пътя друг.
Разбрах, че почва грапава си ми избрал,
и отредил си място някъде несгодно,
довя ми бури, вятър, дъждове, печал,
разплиска всичко тук до мен основно.
И мислеше, че ще успееш да ме спреш,
а ме превърна в бурен малко потъмнял,
и оцелявам някак в целия водовъртеж,
дори за кратко цвят най-нежен бях налял.
А коренът ми тъй дълбоко във земята се е впил,
и свойто място, дори и тъмно с друг не бих делил,
дори да се опиташ и с огън да ме изгориш,
аз пак ще оцелея, макар надве да съм се свил.
© Сеси All rights reserved.