May 12, 2019, 10:38 AM

Бял кон 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Other
481 0 0

Бял кон, птичка, оторен прозорец –

вярвахме в тях, когата бяхме деца.

Знаци на радост, късмет и очакване,

Знаци поличба, знаци мечта.

 

По цял ден с късмета

ихраехме на криеница -

aз го очаквах пред мойта врата.

А, той си стоеше отсреща на ъгъла,

И се ми се присмиваше с лека тъга.

Ту се крие зад старата къща,

ту наднича от онази врата.

 

Щом сутрин ги срещнех сияех от радост,

очаквах денят ми да бъде щастлив.

Вещаят, че днеска денят ще е хубав,

Че ще ни се случват само хубави неща.

 

Бял кон, птичка, отворен прозорец

днеска да срещне всяко дете,

защото вещаят

здраве и радост, и път и мечти.

 

 

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??