Jan 24, 2014, 4:05 PM

Бялата лястовица 

  Poetry
835 0 5

Силните, зная, не вярват във Бога.

Вярват му тия, които са в нужда...

Господи, господи,

колко тревога!

И колко мъка!

Моя.

И чужда.

 

 

Щастието е стоцветна дъга!

Щастието е далечна химера...

Господи, господи,

колко тъга!

И всички лястовици 

са черни...

 

 

Няма я бялата. Няма я пак.

Йовков я е измислил, изглежда...

За да прогони горчивия мрак.

И да запали

една надежда.

 

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??