Feb 5, 2015, 5:28 PM

Бяло 

  Poetry » Other
465 0 1

По-бяла съм от бялото на айсберга,
от бялото на незапочната картина,
по-бяла от кокиче през пепелява зима.
По-бяла съм от ретината на окото ти,
от бялото платно преди прожекция...
По-бяла съм от старческа брада,
по-бяла съм от светлината даже.
На бялото съм нарицание.

 

Ала душата търси отрицание
и грачи като черна врана.

© Ле Бед All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??