Mar 2, 2023, 7:40 AM

Бяло и червено 

  Poetry » Other
222 0 0

 

 

Бяло със червено, свити на кълбо,

с връзчици увити в тъничко стъбло,

връзват на дечица – малки и големи

да растат засмени, румени и бели.

 

Бяло и червено, сплетени с любов,

с връвчици отново,

но във колело,

връзват се на всички

да им донесат,

здраве и късмет

с много берекет!

 

А щом дойдат прелетните птички

тези мартенички всички,

връзват на дръвчета

малки и големи,

за да раждат плод след многото цветчета.

 

Sis Rivo

© Силвия Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??