Jan 18, 2016, 5:39 PM

Бъди мой изповедник 

  Poetry » Other
319 0 0

Бъди мой изповедник и утеха,

но жива съвест ти не ми бъди!

Изляза ли от правата пътека,

мен първи ти в дома си проводи.

 

И там аз всичко честно ще разкажа —

в съня ми жал за младост че крещи,

за пропиляно време срам и даже

греха, душата хванал във клещи.

 

Срама-парализа при теб оставям —

сърцето да е леко, кат’ дете,

че много е останало да давам,

а силите, все не достигат те.

 

Завършил земната разходка дълга,

ще чуя глас — на съдника всевисш:

Кой, грешнико окаян, те излъга

над вечните закони че стоиш?”

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??