Jan 31, 2010, 1:59 PM

Бъди такава 

  Poetry » Love
784 0 13

 

Лицето си защо от всички криеш?

Воалът, ако бъде ти свален,

ще ахна изумен! ... И ще завие

гладът на единака - вълк у мен.

 

Навярно е дарил те по рождение

сам Господ със неземна красота,

че с други да дели това вълшебие

съпругът ти ревнив не пожела?

 

Лицето ти дали не е докоснал

тук дяволът с нажежена дамга

и тичам подир тебе омагьосан,

но без, дори за миг, да доближа?

 

Красива ли си ти или пък грозна,

далечна ти - от светска суета,

дори и някой друг да къса грозда

набъбнал от нектар и от нега-

 

бъди такава, истинска и зряла,

преливаща от чувства и копнеж-

в победите на преходната слава

мига живей! - На птиците в летеж.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??