Dec 24, 2008, 10:30 AM

Бъдни вечер 

  Poetry » For kids
740 0 5

Пак на бъдни вечер

Снежко-Белодрешко

къса люти смешки.

Вятър нежно шета 

в детските ушета.

Кацнали на клона,

няколко врабчета,

право през балкона,

с мънички очета,

гледат и очакват

нещо да си хапнат.

Орехи, стафиди

мама днес предвиди

в чушки със ориз -

истински каприз.

Колко много... Ле-лее...

кисела чорба

и сърми от зеле, 

пълна с боб торба.

Грозде, още тиква

от тавата се провиква - 

печена и плаха - 

иска само захар.

Ябълки и сливи -

сладки и игриви,

много изсушени,

на ошав сварени.

Мъничка паричка -

златна и добричка - 

в питката се скрила.

– Кой ще я открие...?

Аз...!  :)

.......

С пожелание да открием много "златни парички" във всяка една сфера от живота си през идната година и със здраве!

.....

Честито Рождество Христово и щастлива Нова Година!

© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??