Родил съм се в земя прекрасна,
потомък съм на древен род,
решил съм тука да порасна,
да бъда част от българский народ.
Земята ни е древна и богата,
съществуваме от хиляди лета,
живели сме във битки и неволи,
но винаги запазвали честта.
Били сме силни и могъщи
и България е била земен рай,
живели хората щастливо
в тоз незнаен чуден край.
В нищета и робство сме живели,
но горди сме били народ,
в ръце живота си поели,
запазили сме своя род.
Били сме грабени и бити,
били сме хвърляни в калта,
но не сме били страхливи,
а горди на България чеда.
И пак животът ни е тежък,
бедността е наш порок,
трябва да сме твърди като кремък
и да се обединим като народ.
Трябва да си спомним ние
заветите на хан Кубрат,
че силата ни е в единството
и да не подлагаме ний врат.
България за да я има
и да се запазиме като народ,
да я обичаме като любима,
да ù бъдем верни ний до гроб.
© ПЕНКА КАМБУРОВА All rights reserved.